Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

Незаконна порубка дерев зі збитками 1,7 млн грн: на Кіровоградщині судитимуть злочинну групу "чорних лісорубів"

    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно трьох мешканців області, які у складі організованої злочинної  групи систематично вирубували ліс з метою отримання прибутку ( ч. 3 ст.28, ч.4 ст. 246 КК України).

Слідством встановлено, що організував групу мешканець Бобринця, до злочинної діяльності залучив ще двох чоловіків з кримінальним минулим. Протиправну діяльність «лісоруби» розгорнули на території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району.    У період з травня по липень 2022 року фігуранти справи знищили майже 500 дерев. Своїми протиправними діями обвинуваченні завдали шкоду державі й довкіллю на загальну суму понад 1,7 млн гривень.
Під час розслідування накладено арешт на деревину, автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter»,  бензопили та мобільні телефони учасників групи.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – співробітниками УСР в Кіровоградській області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1109