Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2023

До комунальної власності повернуто гідротехнічні споруди

    Новоукраїнською окружною прокуратурою захищено інтереси територіальної громади на право володіння та утримання гідротехнічних споруд, які розташовані на річці Мала Вись, у справному стані.

За втручання Новоукраїнської окружної прокуратури Маловисківську міську раду, яка протиправно бездіяла, зобов’язано вжити заходів до оформлення та державної реєстрації права комунальної власності на гідротехнічні споруди, що розташовані на річці Мала Вись.
Так, окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про визнання протиправною бездіяльності органу місцевого самоврядування – представницького органу територіальної громади, та його зобов’язання вжити заходів до оформлення й державної реєстрації права комунальної власності на вказані гідротехнічні споруди, якими ніхто не опікувався через їх безхазяйність. Вжиття вказаних заходів також надасть можливість органу місцевого самоврядування вчиняти дії до утримання таких споруд у справному стані та забезпечення безпеки населення від негативного впливу вод річки, в тому числі й від підтоплення домоволодінь. Кіровоградським окружним адміністративним судом позов прокурора задоволено.
 Робота органів прокуратури на представницькій ниві триває.
 

кількість переглядів: 1260