Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2023

Безпідставне збільшення недобросовісними постачальниками ціни на електроенергію, паливо та газ

 Упродовж 2022 року  Кіровоградська обласна прокуратура повернула до бюджету понад 1,6 млн гривень.

Прокурори Кіровоградщини постійно вживають заходи до відновлення інтересів держави у бюджетній сфері, зокрема і у частині виконання договорів про постачання за бюджетні кошти енергоносіїв.
Так, у 2022 році судами задоволено 10 позовів прокуратури та визнано недійсними додаткові угоди, якими безпідставно збільшувалася ціна за одиницю товару, а також стягнуто з відповідачів понад 1,6 млн грн, за виключенням позовів, що пред’являлися у сфері охорони дитинства.
До прикладу, рішенням господарського суду Кіровоградської області задоволено позов керівника Новоукраїнської окружної прокуратури в інтересах держави в особі одного з лікарняних закладів області до енергопостачальної компанії про визнання недійсними додаткових угод до договору постачання електричної енергії та стягнення з неї 570 тис. гривень надмірно сплачених коштів.
Загалом же упродовж минулого року органами Кіровоградської обласної прокуратури пред’явлено 16 позовів на суму майже 5,5 млн гривень до недобросовісних постачальників електроенергії, газу та палива, які шляхом ініціювання укладення додаткових угод неодноразово змінювали ціни за одиницю закуповуваного товару, що призвело до надмірної витрати бюджетних коштів.
 Вказана робота органів прокуратури на даному напрямку триває.

кількість переглядів: 1131