Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Не сплата орендної плати за землю та використання її не за призначенням

Завдяки прокуратурі у розпорядження територіальної громади повернуто  земельну ділянку промисловості оціночною вартістю у понад 129 млн гривень.

Завдяки принциповій та послідовній позиції Знам’янської окружної прокуратури щодо захисту інтересів держави забезпечено реальне виконання судового рішення про розірвання договору оренди та зобов’язання суб’єкта господарювання повернути органу місцевого самоврядування земельну ділянку промисловості площею понад 15 га, яка надавалася орендарю для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій.
Підставами для звернення прокурора до суду слугувало те, що суб’єкт господарювання тривалий час не використовував земельну ділянку за призначенням та не сплачував орендну плату, накопичивши борги на суму понад пів мільйона гривень.
Відповідно до приписів ст. 31 Закону України «Про оренду землі» та  ст. 651 Цивільного кодексу України систематична несплата орендної плати є підставою для розірвання у судовому порядку договору оренди земельної ділянки.
 

кількість переглядів: 1312