Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

Протиправне отримання майже 9 млн грн зарплат та виплат: перед судом постануть посадовці вишу

Головному бухгалтеру та двом підлеглим може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

За даними слідства, працівники одного з вищих навчальних закладів обласного центру  створили фінансову оборудку з привласнення бюджетних коштів.
Головний бухгалтер закладу із своїми підлеглими працівниками щомісячно вносили недостовірні відомості до платіжних доручень про нарахування та виплату  «додаткової» заробітної плати. В результаті на карткові рахунки обвинувачених незаконно надійшло понад 8,7 млн грн.
Наразі за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури обвинувальний акт відносно трьох учасників організованої злочинної групи скеровано на розгляд суду.
Фігурантам справи інкримінується  вчинення кримінального правопорушення із кваліфікуючою ознакою «вчинення злочину у складі організованої злочинної групи» - ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч.1 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1280