Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

Незаконна порубка дерев цінних порід: до суду скеровано обвинувальний акт стосовно «чорного лісоруба»

    Місцевий мешканець на території одного із лісгоспів  незаконно знищив дуби та клени спричинивши шкоду довкіллю на понад пів мільйона гривень. Подальшу його долю вирішуватиме суд.

За даними досудового розслідування, у січні минулого року громадянин здійснив незаконну порубку лісових насаджень одного з лісгоспів Кіровоградської області, після чого реалізував вказану деревину. Обвинувачений, без спеціального дозволу знищив 125  дубів та кленів. Унаслідок незаконних дій державі було завдано матеріальних збитків на пів мільйона гривень.
На даний час, за процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури обвинувальний акт  скеровано до суду за ч. за  4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. За скоєне  санкцією статті передбачено покарання у виді  позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1906