Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Незаконна риболовля зі збитками у понад мільйон гривень

    Прокурори Світловодського відділу Олександрійської окружної прокуратури у січні поточного року скеровали до суду три обвинувальні акти відносно браконьєрів, які здійснювали незаконний вилов риби в акваторії річки Дніпро. Загальна сума шкоди, спричиненої кримінальними правопорушеннями, становить більше 1 мільйона гривень.

Дії обвинувачених осіб правоохоронцями кваліфіковано за ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду).
В рамках досудового розслідування у кожному окремо взятому  кримінальному провадженню прокурорами забезпечено вилучення заборонених знарядь вилову риби, а також  накладено арешт на майно обвинувачених.
Окрім цього, з метою стягнення до бюджету завданої рибним браконьєрством шкоди довкіллю прокуратурою до обвинувачених пред’явлено позовні заяви.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1888