Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

Здавав російській військовій розвідці дані про енергооб’єкти: на Кіровоградщині затримали коректувальника ракетного удару

    За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури 41- річному місцевому мешканцю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, працюючи в інтересах держави-агресора здійснював встановлення GPS-трекерів на електричні підстанції регіону для подальшого корегування по ним  ракетного удару. Затримали підозрюваного оперативники служби безпеки  безпосередньо на місці злочину, під час встановлення такого трекеру  на одну із  електропідстанцій.
Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (Державна зрада). За клопотанням слідства суд обрав запобіжний захід підозрюваному у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Кіровоградській  області. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1735