Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

Прокуратура Кіровоградщини вживає заходів, спрямованих на зміцнення цивільної оборони регіону

    В умовах воєнного сьогодення цивільний захист населення є важливим елементом національної безпеки та обороноздатності. Мова йде про колективні засоби захисту – захисні споруди, обов’язок утримання, контролю та здійснення технічного обслуговування яких законодавством покладено на власників та балансоутримувачів.

Прокурори вивчили питання стану утримання захисних споруд, які функціонують в області, і встановили, що деякі укриття не готові повноцінно виконувати свої функції. У цих випадках прокуратура звертається до суду з позовом про визнання протиправною бездіяльність комунального підприємства, зобов’язання приведення захисних споруд у належний технічний стан та готовності до укриття населення.
Днями Кіровоградський окружний адміністративний суд задовольнив позови Знам’янської та Новоукраїнської окружних прокуратур та зобов’язав господарюючі суб’єкти привести об’єкти цивільного захисту у відповідний стан.
Зокрема, прокурори Знам’янської окружної прокуратури встановили, що на території ОТГ дві захисні споруди, які призначені для захисту 733 осіб не готові до використання за призначенням і не здатні забезпечити захист людей.
Внаслідок бездіяльності товариства  у Мар’янівській ОТГ Новоукраїнського району занедбано два об’єкти цивільного захисту населення площею 59,4 м2 та 160,8 м2 загальною місткістю 280 осіб, також не готові до використання за призначенням.
Позов прокурора спрямовано на усунення порушень законодавства у сфері обороноздатності держави, передусім на забезпечення захисту цивільного населення, збереження життя та здоров’я людей у разі застосування засобів ураження.
Робота органів прокуратури на вказаному напрямку триває.

кількість переглядів: 1305