Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2023

Забезпечення Кіровоградською обласною прокуратурою доступу до публічної інформації у 2022 році

    У році, що минув органами прокуратури Кіровоградщини, в умовах дії воєнного стану забезпечено належний доступ до публічної інформації.

Зокрема, упродовж 2022 року інформація про діяльність прокуратури систематично оприлюднювалися на офіційному вебсайті в мережі Інтернет, Єдиному державному вебпорталі відкритих даних, інформаційних стендах, а також шляхом надання відомостей за запитами. Торік, реалізували своє право на запит 39 запитувачів. У переважній більшості – це громадяни, якими скеровано до органів прокуратури області 30 запитів (або 76%). Значно менше запитів (9) подано юридичними особами, із них громадськими організаціями – 4, представниками ЗМІ – 2. До органів прокуратури області запити на інформацію надходили електронною поштою – 20, поштовим зв'язком – 17 та електронним обміном – 2. За результатами їх розгляду відомством надано інформацію на – 26, роз’яснення на – 10, відмовлено у наданні інформації на – 1. За належністю іншим розпорядникам надіслано – 1 запит.
Запитувачі здебільшого цікавилися інформацією з питань досудового розслідування (6); організаційно-розпорядчої діяльності (2), представництва інтересів держави в суді (2), кадрових (13) та інших питань (14). Рішення, дії чи бездіяльність органів прокуратури області із питань надання (відмови) інформації на запити до суду не оскаржувалися.
Наголошуємо, що в умовах дії воєнного стану (до 19 лютого 2023 року) та карантинних обмежень (до 30 квітня 2023 року) отримати публічну інформацію, яка є в розпорядженні органів прокуратури області, запитувачі можуть шляхом подання запитів поштовим, електронним і факсимільним зв’язками, через спеціально визначені скриньки, розміщені в приміщеннях прокуратур усіх рівнів, або на спеціально визначені номери телефонів.

кількість переглядів: 888