Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

Розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті – повідомлено підозру секретареві Кіровоградської єпархії УПЦ

    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури секретарю Кіровоградської метрополії Української православної церкви за вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями (ч. 1 ст. 161 КК України) повідомлено про підозру.

За даними досудового розслідування встановлено, що секретар єпархії здійснював пошук, вивчення та скачування з Інтернет мережі друкованої літератури російського видавництва, яка містить публічні висловлювання, що мають ознаки розпалювання ворожнечі та ненавісті з метою подальшого розповсюдження цієї літератури серед прихожан єпархій.
Досудове розслідування провадження здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління Служби Безпеки України в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 986