Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2022

Ректора вишу притягнуто до адмінвідповідальності

    За участі Кіровоградської обласної прокуратури керівника одного із закладів вищої школи обласного центру судом визнано винним та  притягнуто до адмінвідповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Вказана посадова особа всупереч вимогам законодавства не повідомила своє вище керівництво про наявність у нього реального конфлікту інтересів та прийняла рішення про встановлення доплат до посадового окладу  своїй дружині.
Постановою районного суду ректора визнано винним за ч.1 та ч.2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення  у вигляді штрафу. 
 Постанова суду набрала законної сили. 
 
          ДОВІДКОВО:
      Відповідно до частини першої статті 28 вищезазначеного Закону Особи, зазначені у пунктах 12 частини першої статті 3 Закону зобов’язані:  вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів;  не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів; вжити заходів щодо врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів.
Відповідно до підпункту «а» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія цього закону, є посадові особи юридичної особи публічного права.

кількість переглядів: 1212