Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2022

Прокуратура на захисті об'єктів культурної спадщини Кіровоградщини

    Прокуратура у суді вищої інстанції довела законність своєї позиції про зобов'язання відповідача, як власника об'єкту культурної спадщини  - Будинку культури в смт.Завалля Голованівського району, укласти з органом місцевого самоврядування охоронний договір.

Підставою для пред'явлення позовної заяви слугувало те, що у 2004 році відповідач набув право власності на вказаний об'єкт культурної спадщини. Згодом, розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації будівля будинку культури була  включена до переліку пам'яток містобудування та архітектури місцевого значення, таким чином у відповідача виник обов'язок укласти охоронний договір з органом місцевого самоврядування, проте до втручання прокуратури договір так і не було укладено.
Наразі, рішенням Третього апеляційного адміністративного суду залишено без змін рішення Кіровоградського окружного адміністративного, яким задоволено позов керівника Голованівської окружної прокуратури в інтересах Заваллівської селищної ради про зобов'язання відповідача вчинити вищевказані дії.

кількість переглядів: 1258