Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

«16 днів проти насильства»

     Ювенальні прокурори Кіровоградщини долучилися до проведення просвітницьких заходів у навчальних закладах регіону у рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства».

Мета заходу привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок та найголовніше – інформаційна обізнаність дітей щодо їх прав у цій надто чутливій проблемі.
Просвітницькою роботою охоплено 22 освітні заклади різних рівнів, у всіх районах області, у тому числі спеціальна установа для дітей – Макіївське училище соціальної ребіалітації імені А.С. Макаренка, та в цілому 905 учнів.
Задля підвищення обізнаності дітей щодо запобігання та протидії домашньому насильству за ознаками статі, сексуальному насильству та безпеки в мережі Інтернет продемонстровано наочні відео, фото та інші матеріали.
Бесіди ювенальних прокурорів носили інформативний характер, проведені в позитивній атмосфері, з нахилом на формування довіри до правоохоронної системи та подолання страху неповнолітніх осіб самостійно звертатися із заявами про вказані факти.
По завершенню заходів проводилося анонімне анкетування дітей шкільного віку. Результати засвідчили, що третина із анкетованих учнів хоча б раз стикалася із проблемою насильства в сім’ї або стала свідком такого явища. У зв’язку із цим, кожному учаснику індивідуально роз’яснено їх права:  право на подання заяви безпосередньо ювенальному прокурору, шкільному поліцейському або через адміністрацію навчального закладу, в якому навчається.
Також окремими прокурорами з власної ініціативи відвідано сім’ї, які перебувають на обліках соціальних служб, задля реалізації комплексного підходу, спрямованого на профілактику насилля відносно жінок та дітей у таких родинах.
Робота правоохоронних органів у цілому та ювенальних прокурорів зокрема щодо протидії насиллю відносно дітей триває, є комплексною та системною.
   

кількість переглядів: 1122