Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2022

Боротьба з адмінкорупцією: конфлікт інтересів в навчальному закладі

     За участі Кропивницької окружної прокуратури керівника одного із комунальних закладів Кропивницької міської ради судом визнано винним та  притягнуто до адмінвідповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Директорка закладу, всупереч вимогам законодавства, не повідомила управління освіти міської ради про наявність у неї реального конфлікту інтересів та прийняла рішення щодо  призначення та переведення на відповідні посади свого чоловіка, у очолюваному нею закладі.
Рішенням районного суду, яке набрало законної сили, директорку визнано винною за ч.1 та ч.2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення  у вигляді штрафу  у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн. 
З метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог Закону директором комунального закладу, окружною прокуратурою до міської ради внесено подання в порядку частини 3 статті 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».
 
          ДОВІДКОВО:
      Відповідно до частини першої статті 28 вищезазначеного Закону Особи, зазначені у пунктах 12 частини першої статті 3 Закону зобов’язані:  вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів;  не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів; вжити заходів щодо врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів.
Відповідно до підпункту «а» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія цього закону, є посадові особи юридичної особи публічного права.

кількість переглядів: 1203