Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

Наловив у незаконний спосіб риби на мільйон триста тисяч гривень

    Досудове розслідування у справі завершено, тепер житель Новоукраїнського району, який вчинив дане  кримінальне правопорушення відповідатиме перед судом. А рибу виловлену ним у протиправний спосіб  передано на потреби ЗСУ.

За даними слідства,  у ніч з 24 на 25 червня 2022 року перебуваючи на території Войнівського водосховища річки Плетений Ташлик Новоукраїнського району Кіровоградщини, обвинувачений,  за допомогою підсака з електричними провідниками, (який під’єднано до акумуляторної батареї, що є забороненим знаряддям лову), здійснив ураження риби струмом, після чого витягнув із води свіже виловлену рибу в кількості 806 екземплярів. Відповідно до висновку  інженерно- екологічної експертизи державі заподіяно матеріальну шкоду у розмірі майже 1 мільйон 292 тисяч гривень.
Чоловіку інкримінується  вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 249 (незаконне заняття рибним промислом) КК України та у разі доведення вини загрожує до 3 років ув’язнення.
 Наразі подальшу долю  рибалки вирішуватиме суд.  А свіжовиловлена риба, передана благодійній організації   для переробки на рибні консерви для Збройних сил України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 252