Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2022

Завдяки прокуратурі до бюджету Новоукраїнської громади повернуто понад пів мільйона гривень

    Новоукраїнська окружна прокуратура встановила факти порушень вимог бюджетного законодавства у сфері закупівель за бюджетні кошти електроенергіі для лікарні та довела  їх у судовому порядку.

Прокурором встановлено, що між Новоукраїнською міською лікарнею та  енергопостачальною компанією у 2021 році було укладено договір про постачання електроенергії на потреби лікарні, яким визначено відповідну ціну за 1 квт./год. електроенергії. При цьому, така ціна є сталою та не може змінюватися після підписання договору. Проте, в подальшому,  між сторонами було підписано десять додаткових угод до нього, якими удвічі збільшено ціну за одиницю товару, а обсяги постачання електроенергії на потреби лікувального закладку зменшено. Натомість, коливання ціни на ринку електроенергії не відбувалось, що свідчить про штучне підняття ціни.
Прокуратура звернулася до суду. За принципової позиції окружної прокуратури, позовну заяву прокурора про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю товару та повернення безпідставно сплачених коштів в сумі більше ніж пів  мільйона гривень задоволено повністю. Енергопостачальну компанію зобов’язано сплатити кошти до місцевого бюджету Новоукраїнської громади, за кошти якого безпосередньо і здійснювалося фінансування даної закупівлі.

кількість переглядів: 1143