Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2022

П’ятьох депутатів однієї із сільських рад притягнуто до адмінвідповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією

    Депутати всупереч вимогам законодавства не повідомили сільраду про наявність у них реального конфлікту інтересів та прийняли участь у голосуванні за прийняття рішень про відведення земельних ділянок собі та близьким особам.

Рішенням міськрайонного суду депутатів сільської ради визнано винними за ч.1 та ч.2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення  у вигляді штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн. (кожному).
 Постанови суду набрали законної сили. 
 
          ДОВІДКОВО:
 
      Відповідно до частини першої статті 28 вищезазначеного Закону Особи, зазначені у пунктах 12 частини першої статті 3 Закону зобов’язані:  вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів;  не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів; вжити заходів щодо врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів.
Відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія цього, є депутати місцевих рад.

кількість переглядів: 1335