Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2022

Смертельна ДТП у м. Бобринець: водія взято під варту без права внесення застави

     Дорожньо-транспортна пригода сталася 15 жовтня, у місті Бобринець. Водій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, спричинив  аварію, у  результаті якої  загинув 18-річний студент коледжу. 

Слідчим суддею Ленінського районного суду задоволено клопотання прокурора та обрано 24-річному підозрюваному водієві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів без визначення розміру застави.
За даними слідства,  підозрюваний, керуючи автомобілем «Audi A7» перебував у стані алкогольного сп’яніння (згідно акту огляду– 2.43% проміле), грубо порушив  правила дорожнього руху, в межах населеного пункту, на перехресті доріг перевищив безпечну та допустиму швидкість, не дотримався безпечної дистанції та  допустив зіткнення з попутнім    автомобілем ВАЗ. У результаті заносу здійснив виїзд на узбіччя  та наїхав на лінію електроопори, а автомобіль ВАЗ у некерованому стані відкинуло більш ніж на сто метрів від місця зіткнення. У результаті аварії водій ВАЗу загинув на місці ДТП.
Наразі водієві «Audi A7»  інкримінується  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України. Слідство триває.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 446