Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2022

Кропивницька окружна прокуратура отримала майже 800 звернень

    З початку року до окружної прокуратури надійшло 796 звернень. Більшу половину від отриманих звернень прокурорами  вирішено по суті. Левова їх частка стосувалась питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях.

Незважаючи на те, що повноваження органів прокуратури обмежені законодавчими змінами, громадяни продовжували звертатися зі зверненнями, порушені питання в яких не належать до повноважень органів прокуратури. Скеровано за належністю до органів державної влади, місцевого самоврядування та іншим відомствам 193 звернення.
Разом з тим, на телефон «гарячої лінії» Кропивницької окружної прокуратури та шляхом подачі електронних звернень, які надсилаються на спеціально визначену адресу електронної пошти до Кропивницької окружної прокуратури звернулось 146 громадян.
Також, звертаємо увагу заявників, що, Кропивницька окружна прокуратура фіксує воєнні злочини російських військових проти України.
 Наразі, особисто прокурорами розпочато 104 кримінальні провадження за зверненнями громадян щодо протиправних дій російських військових.
Водночас інформуємо, що з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, відповідно до вимог чинного законодавства, проведення особистого прийому в органах прокуратури призупинено на час дії карантину.
 
До Кропивницької окружної прокуратури громадяни можуть звернутись із письмовим зверненням:
 
-        поштою на адресу Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області: вул. Євгена Чикаленка, 11, місто Кропивницький, 25006;
 
-        через спеціально визначену скриньку, яка знаходиться в холі адміністративної будівлі Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області за адресою: вул. Євгена Чикаленка, 11, місто Кропивницький;
-        шляхом подання електронного звернення на електронну адресу Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області: [email protected] (крім депутатських звернень та запитів):
 
-           зателефонувавши на телефон «гарячої лінії» - (0522)-34-59-05.

кількість переглядів: 1181