Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2022

Завдяки прокуратурі Кіровоградщини припинено протиправне використання земельної ділянки водного фонду площею майже 724 га

    Наразі  рішення суду виконано: органу місцевого самоврядування та постійному користувачу із незаконного користування повернуто частину Іскрівського водосховища на р. Інгулець та зайняту земельної ділянки водного фонду вартістю понад 350 мільйонів гривень.

Завдяки принциповій та послідовній позиції Олександрійської окружної прокуратури щодо захисту інтересів держави забезпечено реальне виконання судового рішення про зобов’язання суб’єкта господарювання припинити експлуатацію та повернути органу місцевого самоврядування та постійному користувачу частину Іскрівського водосховища на р. Інгулець та зайнятої ним земельної ділянки водного фонду площею майже 724 га вартістю понад 350 мільйонів гривень.
Правовими підставами для звернення прокурора до суду слугувало те, що суб’єкт господарювання використовував водний об’єкт та земельну ділянку під ним для здійснення підприємницької діяльності без правовстановлюючих документів на земельну ділянку, а також те, що Іскрівське водосховище є об’єктом комплексного призначення, використовується для питних потреб та відповідно до ст. 51 Водного кодексу України не може передаватись у користування для рибогосподарських потреб.

кількість переглядів: 936