Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2022

Заволодіння бюджетними коштами при будівництві сільської амбулаторії у Олександрівському районі: підряднику оголошено підозру

    Це уже другий  випадок протиправних дій цього підрядника. Раніше ми повідомляли про закінчення аналогічного розслідування щодо заволодіння цим керівником підприємства понад 250 тис бюджетних коштів  на будівництві амбулаторії у Бобринецькому районі.

Слідством встановлено, що директор підприємства шляхом підробки документів заволодів майже  330 тис грн під час виконання робіт з будівництва сільської лікарської амбулаторії в одному із сіл Олександрівського району.
Під час виконання підрядних робіт директор ТОВ не здійснив закупівлю основних будівельних матеріалів в необхідній кількості, тим самим мінімізував витратну частину підприємства на їх оплату та на оплату витрат праці робітників, а також на роботу спеціальної будівельної техніки. При цьому забезпечив складання звітної документації до якої було внесено неправдиві відомості щодо фактичних обсягів виконаних будівельних робіт, використаних будівельних матеріалів та їх вартості.
Керівнику підрядної організації підозру повідомлено за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем ) та  ч. 1 ст. 366  (службове підроблення).
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 956