Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2022

З початку року до прокуратури надійшло більше трьох тисяч звернень

   Упродовж 9 місяців 2022 року до органів прокуратури Кіровоградщини надійшло понад три тисячі звернень, половина з яких вирішена по суті.

Із вказаної кількості звернень, які надійшли до прокуратури по суті вирішено 1,6 тис. звернень та розглянуто 30 запитів.
Переважно звернення стосувалася питань досудового розслідування (1021), участі у кримінальному провадженні в суді (230) та нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства (91).
У розрізі окружних прокуратур найбільшу кількість звернень розглянуто  Кропивницькою (692), Знам’янською (322), Олександрійською (266). Дещо меншеНовоукраїнською та Голованівською (кожною понад 130 звернень).
Продовжують надходити звернення, розгляд яких не відноситься до компетенції органів прокуратури. Відповідно до вимог ч. 3 ст. 7 Закону України «Про звернення громадян» 830 таких звернень скеровано за належністю для розгляду до інших відомств.
Наголошуємо, що обсяг повноважень органів прокуратури та порядок їх реалізації визначено ст. 131-1 Конституції України, ст. 2 Закону України «Про прокуратуру». Згідно із законодавчими змінами органи прокуратури позбавлені повноважень щодо проведення перевірок за додержанням і застосуванням законів та представництва інтересів громадянина у суді.
Впровадженні карантинні заходи на всій території України (до 31.12.2022) не позбавляють громадян можливості звернутися до відомства зі зверненнями за допомогою поштового та електронного зв’язку, через спеціально визначені скриньки, розміщені в приміщеннях прокуратур усіх рівнів, або на телефони «гарячої лінії».
Цьогоріч, на телефон «гарячої лінії» прийнято понад 330 звернень, електронною поштою – 257.
Інформацію про шляхи реалізації громадянами свого конституційного права на звернення і запит оприлюднена на офіційному вебсайті обласної прокуратури.

кількість переглядів: 1152