Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2022

Заволодіння бюджетними коштами при будівництві сільської амбулаторії: судитимуть підрядника

    Своїми незаконними діями керівник підприємства завдав збитків  державі на понад 250 тис гривень. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні  завершено. Кіровоградська обласна прокуратура затвердила  та скерувала до суду  обвинувальний акт стосовно керівника  фірми-підрядника робіт.

Слідством встановлено, що директор підприємства шляхом підробки документів заволодів грошовими коштами під час виконання робіт з будівництва сільської лікарської амбулаторії в одному із сіл Бобринецького району Кіровоградщини, чим завдав державі збитки на суму понад 250 тис. грн.
Керівнику підрядної організації обвинувачення висунуто за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем ) та  ч. 1 ст. 366  (службове підроблення). Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1247