Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2022

Директора комунального підприємства судитимуть за неналежне виконання службових обов’язків

    Державі завдано понад 300 тис  гривень збитків через неналежне виконання  службових  обов’язків директором одного з комунальних підприємств під час здійснення ним нагляду за виконанням підрядних робіт по впорядкуванню Світловодського звалища твердих побутових відходів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний неналежно виконав свої обов’язки і погодив офіційні документи підрядника з неправдивими відомостями щодо обсягів виконаних робіт по обвалуванню, переміщенню та ущільненню твердих побутових відходів та прокладання під’їзних доріг на території полігону. Як наслідок  підряднику було безпідставно перераховано 300 тис грн бюджетних коштів за фактично не виконанні роботи.
Розмір збитків підтверджено висновком експертизи.
Досудове розслідування завершено, йому інкримінується   ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1120