Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2022

Землі промисловості, вартістю понад 33 млн гривень, повернуто територіальній громаді міста

    Кропивницькою окружною прокуратурою вжито заходів щодо усунення порушень вимог законодавства під час надання та використання земель комунальної власності. Як наслідок, суд зобов’язав повернути територіальній громаді обласного центру земельну ділянку площею 16 га.

Підставою звернення прокуратури до суду  слугувало те, що товариство з обмеженою відповідальністю у 2019 році отримало на 49 років в оренду вказану  земельну ділянку з порушенням вимог Законів України «Про оренду землі», «Про оцінку земель», «Про місцеве самоврядування в Україні» без проведення нормативної грошової оцінки землі.
Користування земельною ділянкою з порушенням встановленого законодавством порядку суперечить інтересам держави у сфері надання та охорони земель, ефективному і раціональному використанню земельних ресурсів, надходженню коштів до місцевого бюджету.
Господарський суд Кіровоградської області підтримав позицію прокурора, визнав недійсним рішення органу місцевого самоврядування, договір оренди землі, та скасував державну реєстрацію речового права (права оренди) та зобов’язав товариство повернути земельну ділянку територіальній громаді міста Кропивницького.
 

кількість переглядів: 960