Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2022

Незаконне видобування корисних копалин на 80 млн гривень: підозрюють керівника кар‘єра

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  слідчими поліції повідомлено про підозру виконавчому директору кар‘єра за  фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення ( ч. 4 ст. 240 КК України).

Слідчі,  у ході досудового розслідування встановили, що виконавчий директор кар’єру у 2021 році здійснив незаконного видобування 17.5 тис.метрів кубічних корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене шляхом вибуху, достовірно знаючи що видобувні роботи проведені за межами визначеними спеціальними дозволом на користування надрами.
За висновками експертних досліджень, внаслідок протиправних дій, державі було  завдано матеріальної шкоди  в розмірі  понад 80 млн гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України у Кіровоградській області, оперативний супровід Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 953