Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2022

Незаконне переправлення осіб через державний кордон: затримали мешканця Київської області

    27-річний житель Київщини організував виготовлення та збут підроблених документів і бланків, які посвідчують навчання у закордонних закладах вищої освіти для безперешкодного перетину державного кордону.

За даними слідства, підозрюваний, за 3,5 тисяч доларів США надав  документи для переміщення через державний кордон до країн ЄС особам, що підлягають мобілізації в умовах воєнного стану. Правоохоронці задокументували факт одержання першої частини грошових коштів, а після передачі решти суми – 2 тис доларів його було затримано.
Під час обшуку за місцем проживання громадянина виявлено та вилучено готові до збуту підроблені документи, електрону обчислювальну техніку та мобільний термінал, який використовувався у злочинній діяльності.
За процесуального керівництва обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру  за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ  ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід -  Управління СБУ у Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 917