Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2022

На Кіровоградщині жінку засудили за шахрайство в особливо великому розмірі

    Суд  визнав  винною  у шахрайстві мешканку смт Новоукраїнка, яка ошукали  людей на майже 13 мільйонів гривень, та  призначив їй покарання у виді 6  років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їй майна. Рішення  ухвалив  Кіровоградський районний суд,  4 липня 2022 року.

Під час судового розгляду справи встановлено, що  підозрювана, протягом  2019-2020 років систематично вчиняла  дії направлені на заволодіння грошовими коштами   місцевих жителів, шляхом їх обману. Жінка організувала дію так званої фінансової піраміди прикриваючись наданням послуг авторитетної  банківської установи в якій на той час працювала. Слідством установлено  16 потерпілих осіб. Суми на які підозрювана ошукала місцевих жителів   сягають 12.7 млн гривень.
За публічного обвинувачення  Кіровоградської обласної прокуратури  вину засудженої  доведено у повному обсязі. Суд взяв до уваги усі надані доводи та докази протиправної діяльності обвинуваченої в межах інкримінованих злочинів, передбачених ч.2.3.4 ст.190  (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.
Вирок суду  -  6  років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна. Також суд задовольнив  цивільні позови потерпілих  про стягнення завданої злочином  матеріальної шкоди.
 Наразі вирок не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.

кількість переглядів: 1419