Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2022

Привласнив 1 млн грн при капітальному ремонті тротуару: повідомлено про підозру підряднику

    Керівник приватного підприємства при виконанні підрядних робіт привласнив понад 1 млн грн бюджетних коштів шляхом внесення до актів виконаних робіт недостовірних відомостей.

За версією слідства, приватне підприємство на замовлення Світловодської міської ради здійснювало капітальний ремонт тротуару в одному із селищ. З метою заволодіння коштами підозрюваний вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо об’єму та вартості фактично виконаних робіт. Вказане призвело до збитків державі в особі означеної міської ради у сумі понад 1 млн гривень.
Збитки підтверджені проведеною в рамках слідства експертизою.
На підставі зібраних доказів  підряднику повідомлено підозру за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Олександрійської окружної прокуратури здійснюється слідчими Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1300