Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2022

Стан розгляду звернень громадян

   В умовах сьогодення органами прокуратури Кіровоградщини забезпечується дотримання вимог законодавства про звернення громадян та доступу до публічної інформації.

Зокрема, упродовж півріччя 2022 року органами відомства опрацьовано понад 2 тисячі звернень, з яких 4 – від народних депутатів України, та 22 запити на отримання публічної інформації. Із вказаної кількості звернень 1,1 тисяча вирішено по суті.
Переважно звернення стосувалася питань досудового розслідування, участі у кримінальному провадженні в суді та нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства.
До органів прокуратури області продовжують надходити звернення, розгляд яких не відноситься до компетенції прокуратури. Відповідно до вимог  ч. 3 ст. 7 Закону України «Про звернення громадян» до інших відомств для вирішення скеровано  543 таких звернення.
Роз’яснюємо, що обсяг повноважень органів прокуратури та порядок їх реалізації визначено ст. 131-1 Конституції України, ст. 2 Закону України «Про прокуратуру». Згідно із законодавчими змінами органи прокуратури позбавлені повноважень щодо проведення перевірок за додержанням і застосуванням законів та представництва інтересів громадянина у суді.
Впровадженні карантинні заходи на всій території України не позбавляють громадян можливості звернутися до органів прокуратури зі зверненнями і запитами для реалізації свого конституційного права, за допомогою поштового та електронного зв’язку, через спеціально визначені скриньки, розміщені в приміщеннях прокуратур усіх рівнів, або на телефони «гарячої лінії».
Цьогоріч на телефон «гарячої лінії» органами прокуратури області прийнято понад 230 звернень, електронною поштою – 170.
Інформацію про шляхи реалізації громадянами свого права на звернення і запити висвітлено в мережі Інтернет на офіційному вебсайті Кіровоградської обласної прокуратури, а також розміщено у роздрукованому вигляді в доступних для громадян місцях обласної та окружних прокуратур.
Органами прокуратури області й надалі будуть вживатися заходи щодо реалізації прав громадян на звернення і запити, забезпечення об’єктивного, всебічного і своєчасного їх розгляду та оприлюднення публічної інформації, що перебуває у володінні відомства.

кількість переглядів: 934