Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2022

На Кіровоградщині судитимуть «злодія в законі» із санкційного списку РНБО

   За створення злочинної організації та поширення злочинного впливу на території Кіровоградщини судитимуть «злодія в законі» на прізвисько «Армен Хохол» із санкційного списку РНБО.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на території України в статусі особи підвищеного злочинного впливу - «злодій в законі», створив злочинну організацію метою діяльності якої було систематичне вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.
Наразі, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно кримінального авторитета за ч. 1 ст. 255 та ч. 3 ст. 255-1 скеровано до суду для розгляду по суті. В разі доведення вини йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Як повідомлялось раніше, «злодія в законі», який перебував у міжнародному розшуку, було затримано в одному із селищ Кіровоградщини. За принципової позиції прокурора ухвалою суду до останнього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось  слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід –Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду
 

кількість переглядів: 1019