Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2022

Арештовано корпоративні права та майно ще одного підприємства за співпрацю з країною-агресором

   За клопотаннями прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права підприємства та об’єкти нерухомості вартістю понад 36 млн грн, які належать підприємству РФ.

Так, встановлено, що власником 91 % акцій  цього підприємства є товариство, яке зареєстровано в країні агресорі та є активним учасником державних закупівель в російській федерації, в тому числі замовниками були підприємства Міністерства оборони РФ та  Росенергоатом. Крім того, вказані товариства постійно перебувають у фінансово-господарських взаємовідносинах, про що свідчать укладені контракти про поставку продукції та сировини.
З метою забезпечення збереження вказаного майна для його подальшої конфіскації слідчим суддею задоволено клопотання прокурорів про накладення арешту на корпоративні права та комплекс будівель, що належить товариству, орієнтовна вартість якого складає понад 36 млн гривень.
          Досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України) здійснюється слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України
          Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 190