Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2022

На Кіровоградщині затримано та арештовано «вора в законі»

   «Вор в законі», на прізвисько «Армен Хохол», із санкційного списку РНБО перебував у міжнародному розшуку за підозрою у створенні злочинних груп, які вчиняють тяжкі та особливо тяжкі злочини насильницького та майнового характеру.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури злочинного авторитета, затримано в одному із селищ Кіровоградщини, де він переховувався. За принципової позиції прокурора ухвалою суду до останнього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 
За даними слідства, підозрюваний перебуваючи на території України в статусі особи підвищеного злочинного впливу, «вор в законі» початку липня 2018 року організував злочинну організацію, метою діяльності якої визначено систематичне вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Діяльність ОЗГ контролював особисто. Наразі йому інкримінується створення злочинної організації, а також встановлення та поширення злочинного впливу у відповідному кримінальному статусі, тобто вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 та ч. 3 ст. 255-1 Кримінального кодексу України.
Триває слідство. Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід –Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України за силової підтримки спецпризначенців полку поліції особливого призначення.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 945