Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2022

Організована злочинна організація у складі восьми наркозбувачів постане перед судом

   Членам  злочинної організації  наразі інкримінується  вчинення більше 20 епізодів незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту тяжких наркотиків і психотропів – опію ацетильованого, метадону, амфетаміну та метамфетаміну.

Як встановили слідчі,  незаконний «бізнес» налагодив житель Олександрії, залучивши до протиправної діяльності інших місцевих жителів з чітким розподілом обов’язків між учасниками щодо  постачання, зберігання, фасування та збуту наркотиків і психотропів.
Реалізовували заборонені речовини практично по усій території області, лише за готівковий розрахунок і тільки під час особистих зустрічей з «клієнтами».
Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронцями вилучено 1.5 літра опію ацетильованого, 0.5 кг концентрату макової соломи, метадон, метамфетамін, опій екстракційний, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти. Вартість вилучених наркотичних засобів  складала близько мільйона гривень. 
Учасникам ОЗГ за вчинення кримінальних правопорушень  передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України загрожує  від 9 до 12 років позбавлення вол. Організатору та співорганізаторам ще інкримінується ч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП у Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1241