Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

Привласнення державних земель у складі організованої злочинної групи - повідомлено підозру колишньому голові РДА, а нині депутату райради

   На Кіровоградщині правоохоронними органами викрито ОЗГ, на чолі з депутатом Кропивницької районної ради, яке спеціалізувалося на заволодінні земельними ділянками державної власності з подальшою їх приватизацією.

Окрім колишнього голови райдержадміністрації, (який наразі є депутатом райради від однієї із заборонених в Україні політичних сил)  в злочинній схемі були задіяні колишній головний бухгалтер районної держадміністрації, дружина депутата та державні реєстратори.
За версією слідства, протиправна діяльність групи була спрямована на  заволодіння земельними ділянками  в межах Кропивницького району та області вцілому. Схема полягала у безоплатній приватизації земель на ім’я різних осіб з подальшою реєстрацією прав власності на себе та свої фірми.
Вже встановлено 13 незаконно привласнених земельних ділянок вартістю понад 600  тис грн. Незаконна реєстрація ще 150 земельних ділянок загальною площею понад 300 га буде перевірена в рамках слідства.
На даний час, депутату райради повідомлено про підозру за ч. 4 ст.190 КК України. Готується клопотання що обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування провадження здійснюють слідчі ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1138