Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2022

Викрито посадовця, який за хабар «допомагав уникати» військової служби

   Правоохоронними органами затримано посередника -  посадовця  управління служби судової охорони, який за свої послуги  в отриманні так  званого білого квитка  вимагав та отримав  7 тис доларів США неправомірної вигоди.

За даними слідства, за неправомірну вигоду у сумі 7000 доларів США  посередник, обіцяв мешканцю обласного центра вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за позитивне вирішення питання щодо отримання висновку військово-лікарської комісії з приводу непридатності до військової служби у Збройних силах  України.
За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  фігуранта справи затримано. Вирішується питання щодо повідомлення про  підозру за  ч. 3 ст. 369-2 КК України та обрання запобіжного заходу.
Тривають першочергові слідчі дії.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління  Служби безпеки України у  Кіровоградській  області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 942