Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2022

Недбалість службовця, призвела до збитків державі на суму понад 400 тис грн при ремонті інтернату для пенсіонерів

   За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування відносно службовця Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА внаслідок службової недбалості якого, безпідставно оплачено завищену вартість обладнання, що завдало збитків державі в розмірі 440 тис гривень.

За версією слідства, під час реконструкції котельні та зовнішніх інженерних мереж психоневрологічного інтернату для людей похилого віку, підрядником безпідставно завищено вартість придбаного устаткування на 440 тис грн.
В той же час, службовець Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА будучі відповідальним за перевірку правильності розрахунків та маючи реальну можливість перевірки розрахунків підрядника, свої службові обов’язки виконував не належно, самовпевнено розраховуючи на порядність підрядника, забезпечив прийняття обладнання за завищеними цінами, що завдало збитків державі.
Обвинувальний акт скеровано до суду за ч. 2 ст. 367 КК України. 
У випадку доведення вини підозрюваній особі загрожує до 5 років позбавлення волі.
Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1003