Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2022

На Кіровоградщині чоловік закликав до повалення конституційного ладу

   У розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, а також  у схваленні  агресії Російської Федерації проти України  підозрюють кропивничанина.

Під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру 46-річному мешканцю обласного центру (ч.2 ст.109, ч.2 ст.436-2 КК України).
За даними слідства, чоловік створив у  соціальних мережах акаунт, де розміщав репости, публікації та коментарі із закликами  до насильницької зміни та повалення конституційного ладу.
Окрім того,  на вказаному ресурсі підозрюваний свідомо та умисно друкував схвальні матеріали щодо дій Росії по відношенню до України, вони містили виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії  та тимчасової окупації частини України.
Публікації були доступні широкому колу користувачів соцмереж та автоматично надходили їм як сповіщення.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1391