Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2022

Привласнив 3 млн грн на реконструкції каналізаційних очисних споруд

    Керівнику приватного підприємства повідомили про підозру  у заволодінні бюджетними коштами водоканалу при виконанні підрядних робіт із реконструкції очисної системи.

 

За даними слідства, підозрюваний, у 2017 році виграв тендер та уклав  додовір підряду  з обласним комунальним виробничим підприємством «ДНІПРО-КІРОВОГРАД”  щодо реконструкції в обласному центрі каналізаційних очисних споруд та нового будівництва цеху механічного зневоднення осаду стічних вод.
        Підприємець, з корисливих спонукань, з метою заволодіння бюджетними коштами комунального підприємства здійснив поставку необхідного обладнання за завищеною ціною - майже 4 млн грн, тоді як результати судової товарознавчої експертизи засвідчили, що ринкова вартість поставленої системи становить лише 825 тис грн.
Підозрюваний умисно зазначив недостовірні відомості в акті про приймання устаткування та акті вартості устаткування, про поставку системи, чим вчинив заволодіння чужим майном  в особливо великому розмірі. За висновками низки експертиз,  протиправні дії фігуранта справи  завдали збитків на  понад 3.1 млн гривень.
        За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури підприємцю повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу УСБУ у Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1450