Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2022

Мільйонні збитки на ремонті доріг через розкрадання: судитимуть групу осіб

   Завершено досудове розслідування стосовно шістьох членів організованої злочинної групи з числа посадовців Облавтодору та керівників підприємств-підрядників робіт за обвинуваченням у  привласненні державних коштів, виділених на реконструкцію доріг місцевого значення.

Протиправними діями  фігурантів справи державі завдано збитків на понад 1 млн гривень.
Розслідуванням встановлено, що організована група у складі шести осіб  (із числа високопосадовців та працівників Облавтодору  спільно з керівниками фірм, які виконували підрядні роботи) налагодили механізм привласнення бюджетних грошей, передбачених на капітальний ремонт місцевих автошляхів. Роботи проводили не в повному обсязі, з порушенням державних будівельних норм, а одержану «різницю» привласнювали. Для цього учасники оборудок вносили недостовірні відомості до звітної документації.
Наразі за процесуального керівництва  Кіровоградської обласної прокуратури досудове розслідування завершено,  обвинувальні акти стосовно членів злочинної групи скерованого до суду (ч. 5 ст. 191, ч.2,4 ст. 358, ч.2 ст. 366  КК України).    
Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - управління стратегічних розслідувань Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Повідомляли раніше:
 
На Кіровоградщині викрито злочинну схему заволодіння бюджетних коштами на ремонті доріг: державі завдано понад 10 млн грн збитків https://kir.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=299523&fp=150

Службова недбалість під час ремонту доріг зі збитками у 10 млн гривень https://kir.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=300274&fp=140
 
Розкрадання бюджетних коштів на ремонті доріг: обшуки на державному підприємстві автомобільних доріг та фірмах підрядниках https://kir.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=304162&fp=91
 

кількість переглядів: 1232