Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2022

Прокурори відстояли у Верховному суді обвинувальний вирок наркозбувачу

   За принципової позиції  Кропивницької окружної прокуратури Верховний суд України залишив без задоволення касаційну скаргу 46-річного засудженого за збут наркотиків, та залишив в силі призначене покарання у виді  6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Незаконну діяльність кропивничанина правоохоронні органи задокументовали у  2017 році. Засуджений чоловік збував наркозалежним у різних районах обласного центру особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс. Слідством доведено вчинення п’яти епізодів злочинної діяльності.  Обвинувальний акт стосовно вказаної особи за ч.2 ст.307 КК України скеровано до суду.
Суд першої інстанції виправдав особу за пред"явленим обвинуваченням.
Прокурор оскаржив вирок,  і уже в апеляційній інстанції продовжив відстоювати свою послідовну позицію. Кропивницький апеляційний суд дослідив  зібрані слідством докази та підтримав позицію прокуратури – постановив для наркозбувача обвинувальний вирок -  6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Засуджений та його захисник подали касаційну скаргу на призначене покарання. Верховний суд залишив її без задоволення, а рішення Кропивницького апеляційного суду – без змін.

кількість переглядів: 1177