Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2022

Вирішення земельного питання за 30 тисяч гривень: судитимуть мера

   За корупційний злочин відповідатиме у суді міський голова одного із міст Кіровоградщини. Вимагав неправомірну вигоду за  владнання питання щодо приватизацій земельної ділянки.

Посадовцю загрожує  покарання  від 5 до 10 років позбавлення волі.
Як ми повідомляли раніше, міський голова вимагав від місцевого підприємця неправомірну вигоду,  у сумі 30 тис  гривень, за вирішення питання приватизації землі.  
Документування протиправних дій мера  відбулось у липні 2021 року. Посадовця  правоохоронці викрили у службовому кабінеті після отримання підтвердження у вигляді платіжного документу про переведення суми неправомірної вигоди на попередньо вказаний ним рахунок.
За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до суду..
Досудове розслідування здійснювали  слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління служби безпеки України в Кіровоградській області.
         Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Повідомляли раніше:
Викрито мера одного із міст Кіровоградщини на вимаганні неправомірної вигоди від підприємця  https://kir.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=300168&fp=140

кількість переглядів: 1133