Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2022

Обласна прокуратура посилює співпрацю з регіональними Представниками Уповноваженого з прав людини

   Керівник відділу обласної прокуратури  Олександр Замороз, Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області Олександр Жученя та   Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Віктор Жученя здійснили  спільний візит до Кропивницького слідчого ізолятору.

Візит здійснено в рамках виконання Меморандуму про співпрацю  між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та  Офісом Генерального прокурора.
Представники Уповноваженого та прокурор проінспектували умови проживання  та утримання  в  держустанові. Поспілкувалися із ув’язненими  СІЗО, надали останнім роз’яснення, зокрема з питань судового розгляду кримінальних проваджень, виконання вимог кримінально-виконавчого кодексу та  надання медичної допомоги  в умовах слідчого ізолятора.
В межах візиту оглянули відремонтовану  двомісну платну камеру для жінок (Проєкт Мінюсту «Платні камери»). Камера оснащена необхідними побутовими речами  - електроопаленням, кондиціонером, телевізором, холодильником, мікрохвильовкою, ліжком  з білизною, кухонним куточком, та душем.
Аналогічна. платна, 4-місна камера для чоловіків, з подібними умовами проживання, почала функціонувати в СІЗО минулого року.
«Поступово, та все ж таки зі зрушеннями, ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» наближається до Європейських умов утримання ув’язнених в СІЗО» - резюмували візитери.
 

кількість переглядів: 1183