Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2022

Держрезерв втратив пшениці на 22 млн гривень

   Директору комбінату хлібопродуктів повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка призвела до псування 14 тис тонн пшениці із числа Держрезерву.

Підозрюваний, займаючи посаду керівника комбінату, у період з 2012 по 2018 роки, не подбав про належне зберігання сільськогосподарської продукції Державного агентства резерву України, а саме не проводив освіження зерна пшениці, що призвело до його псування.
Відповідно до висновку судово-економічної експертизи вказана службова недбалість призвела до псування і втрати пшениці в загальній кількості понад 14 тис тонн на загальну суму 22,3 млн гривень.
За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури директору повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає  від двох до п'яти років позбавлення волі.
Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1065