Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2022

Розкрадання мільйону гривень на ремонті доріг місцевого значення

   Правоохоронними органами Кіровоградщини викрито незаконну діяльність організованої злочинної групи з числа посадовців Облавтодору та керівників підприємств-підрядників робіт на привласненні державних грошей, виділених на реконструкцію доріг місцевого значення.  Протиправними діями учасників злочинної групи державі завдано збитків на понад 1 млн гривень.

Наразі шістьом членам організованої злочинної  групи повідомлено про підозру.
Слідчі встановили, що високопосадовці та працівники Облавтодору  відповідної спеціалізації спільно з керівниками фірм, які виконували підрядні роботи налагодили механізм привласнення бюджетних грошей, передбачених на капітальний ремонт місцевих автошляхів. Роботи проводили не в повному обсязі, з порушенням державних будівельних норм, а одержану «різницю» привласнювали. Для цього учасники оборудок вносили недостовірні відомості до звітної документації.
Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 5 ст. 191, ч.2,4 ст. 358, ч.2 ст. 366 КК України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - управління стратегічних розслідувань Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1190