Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2021

Недопущення порушень прав людини у місцях несвободи – прокуратура ініціює посилення роботи

   У Кіровоградській обласній прокуратурі  відбулася оперативна нарада з питань дотримання конституційних прав громадян в місцях несвободи.

ЇЇ учасники погодили спільні заходи для посилення взаємодії органів прокуратури, регіонального представника Уповноваженого ВРУ з прав людини, органів поліції та виправних установ області задля протидії порушенню прав затриманих та ув’язнених осіб.
Присутні на заході наголосили на необхідності забезпечення належних умов тримання осіб у спецустановах поліції та у приміщеннях судів. Відзначено, що поточного року, в тому числі за ініціативи прокуратури, в цьому напрямі зроблено впевнені кроки. Зокрема, відремонтовано 9 кімнат для затриманих, у двох ізоляторах встановлено  сучасну систему відео контролю дотримання прав людини з моменту доставлення, проведено ремонтні роботи у ряді кімнат для підсудних. Проте, питання створення належних матеріально-побутових умов у місцях несвободи залишається проблемним, як і питання дотримання конституційних прав в’язнів на належну медичну допомогу.
Також предметом обговорення були заходи, направлені на забезпечення належної взаємодії відповідних органів та служб для оперативного виявлення порушення конституційних прав громадян у спеціальних установах та превентивні кроки до недопущення таких порушень.

кількість переглядів: 1909