Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2021

Реалізація контрафактних цигарок на мільйон гривень

   За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури  на збуті контрафактних тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку на території Кіровоградщини викрито трьох місцевих жителів  (ч. 2 ст. 199 КК України).

Як встановили у ході досудового розслідування,  підприємливі ділки реалізовували товар як оптовими партіями, так і через власні точки роздрібної торгівлі на території обласного центру та за його межами.
В рамках розслідування проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів справи та складських приміщень в ході яких вилучено грошові кошти, отримані від протиправної діяльності у сумі понад 1 млн гривень; 58500 пачок контрафактних тютюнових виробів загальною вартістю близько 1 млн гривень;  750 кг тютюну; знаряддя для виготовлення тютюнових виробів; «чорну» бухгалтерію та записи щодо проведення протиправної діяльності.
Наразі  вулучені предмети направлені для подальшого проведення експертизи. 
Операція проведена  співробітниками окружної прокуратури спільно  з слідчим відділом  Кропивницького РУП ГУ НП в Кіровоградській області та  УСБУ в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1105