Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2021

Незаконне виділення землі на Кіровоградщині зі збитками у мільйон гривень: повідомлено про підозру голові ОТГ, депутату сільради та землевпоряднику

   За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру колишній голові однієї сільської ради Олександрійського району (нині старості сіл), депутату цієї ж сільської ради та землевпоряднику за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на майже 1 млн грн (ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України).

За версією слідства,  вказані особи діючи за попередньою змовою, зловживаючи службовим становищем, шляхом підробки офіційних документів (заяв громадян,  протоколів та рішень сесій) передали у власність громадянам (з числа учасників АТО та чорнобильців) шість земельних ділянок загальною площею 12 га без проведення відповідних засідань сесій сільської ради. Відтак, вказані землі у результаті протиправний дій підозрюваних безпідставно передано у приватну власність. Як наслідок зловживань посадовців державним інтересам спричинено збитків на  майже мільйон гривень.
У подальшому, після  набуття цими громадянами права власності на земельні ділянки вони були передані у користування (оренду) юридичній особі, керівником якої є чоловік старости.
Досудове розслідування здійснюється слідчими Олександрійського районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1737