Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2021

Забруднення земель відходами зі збитками у понад 2,2 млн грн: обвинувачується підприємець з Кіровоградщини

   Олександрійською окружною прокуратурою Кіровоградської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника приватного підприємства за фактом забруднення земель та підземних вод, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 та ст. 239 КК України).

За версією слідства, у 2019 році між підприємством та міською радою укладено договір про надання  послуги із утримання та захоронення побутових відходів на території сміттєзвалища в м. Олександрія. Проте, обвинувачений не забезпечив належного виконання покладених вказаним договором функцій.
Так, на сміттєзвалищі відсутня система захисту ґрунтованих вод, вилучення та знешкодження фільтрату, що приводить до забруднення фільтратом підземних вод та ґрунту земельної ділянки. Дані порушення створюють небезпеку для довкілля.
Вищевказані протиправні дії, відповідно до розрахунку екологічної інспекції, спричинили державі та довкіллю майнову шкоду на загальну суму понад 2,2 млн грн.
На даний час, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими CВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області за процесуального керівництва окружної прокуратури. 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1499